CA | ES

Copa del Món 2012

V. Hermance i G.Coustellier líders

La primera ronda de la Copa del Món de Trial 2012 va tenir lloc aquest cap de setmana a Aalter a Bèlgica. Els millors atletes del món van prendre part en la competició. En aquesta ocasió, els esportistes van ser capaços d'experimentar la super final que va veure els quatre millors de la final - en 26", així com de la categoria de 20" – competint entre si.

En la categoria de 26", la lluita per la victòria es va lliurar al llarg de les 16 zones (12 a la final + 4 en la super final) entre Gilles Coustellier, actual Campió del Món i Kenny Belaey, l'heroi local. En acabar la ronda final, el francès es va avançar, amb un avantatge de tres punts sobre l'amfitrió. No obstant això, durant la final els dos van caure bruscament (Belaey més que Coustellier), tot i això, tots dos campions no van reduir la intensitat dels seus esforços .

Els espectadors, encantats amb aquesta determinació, van ser testimonis de la victòria de Gilles Coustellier sobre Kenny Belaey. En tercer lloc, un caràcter genuí i jove es va unir a la categoria Elit. El jove anglès Jack Carthy, de només 15 anys d'edat, i que ha guanyat els Jocs Mundials de la Joventut tres vegades, va pujar al podi per la seva excel·lent participació a la Copa del Món. Al llarg dels tres dies de competició, va mostrar calma i serenitat, barrejat amb una extraordinària força i poder, aquest potencial pot molt bé canviar ràpidament la jerarquia en aquesta categoria.

En la categoria de 20", la presència de Vincent Hermance, l'ex Campió del Món de 26" ja havia alterat les prediccions, ja que en lloc de tenir els dos espanyols per la lluita de la victòria, hi va haver de nou tres contendents. Benito Ros, campió del món, sembla tenir encara problemes amb el seu genoll, malgrat una carrera plena d'estil va haver de conformar-se amb el tercer lloc. Abel Mustieles, qui fou el seu successor l'any passat, i que va formalitzar la seva participació en l'últim minut, va guanyar per davant d'ell. Ell va estar 4 punts per darrere de Hermance en acabar la final i tot semblava encara possible per a ell. Però el francès ha fet de 20" el seu objectiu i la motivació principal. Després de les primeres 12 zones, es va avançar i va fer ús de tota la seva experiència d'alt nivell per acabar la carrera amb èxit amb un avantatge d'un punt. Per aquesta Copa del Món per primera vegada en la categoria de 20" Vincent Hermance ha aconseguit la victòria i el mallot de líder de la Copa del Món.

Per a les dones, sembla ser el començament d'una nova era, ja que cap de les tres competidors havia guanyat un podi a aquest nivell de competició. Va ser un trio alemany, dirigit per Andrea Wesp per davant de Ann-Christine Bettenhausen i de Romina Fix.

Després d'aquesta intensa ronda inicial a Aalter, els atletes viatjaran a França, a Val d'Isère, on del 27 al 29 de juliol competiran en el segon dels cinc esdeveniments de la Copa del Món 2012.