CA | ES

Copa del Món 2012

La Campiona d'Europa s'imposa a Val d'Isère, Coustellier i Hermance es consoliden a la general

La segona ronda de la UCI Trials World Cup va tenir lloc del 26 al 28 de juliol a Val d'Isère, França. Els dos primers de la general en la categoria de 20 i de 26 van realitzar un doblet en guanyar, sent la seva segona victòria de la temporada, el que reforça la seva posició de líders. En les noies va ser la nova Campiona d'Europa la que va guanyar la prova.

En la categoria de 20 polzades, un trio es va jugar la victòria fins arribar a la Super Final. El Campió del Món Benito Ros, el Campió d'Europa Abel Mustieles i el líder de la Copa del Món Vincent Hermance, no es pot demanar res millor per a un podi de la Copa del Món. Zona rera zona aquests tres pilots evitaven les trampes dels obstacles de Val d'Isère. Al final de les primeres 6 zones, la diferència no s'apreciava, però a la segona volta, Hermance va obrir una bretxa de 5 punts contra Mustieles, el que li va permetre començar la Super Final en una posició forta on es van enfrontar Mustieles, Ros i el jove francès Marius Merger, que va acabar quart, el seu millor resultat en aquest nivell fins ara.

Per Benito Ros ja era massa tard per pujar a l'esglaó més alt, però tot i així va atacar amb força en les últimes quatre zones que el van posicionar en el tercer lloc. Feliç amb el seu tercer lloc, sembla haver-se lliurat dels seus problemes de genoll. Abel Mustieles va aconseguir la millor puntuació de la Super Final, però no va aconseguir cobrir la diferència de les rodas anteriors així que es va quedar en el segon esglaó del podi, com en Aalter.

Partint de les 4 zones per a la Super Final, Vincent Hermance sabia exactament el que havia de fer per guanyar. Sense prendre riscos, però romanent en l'ofensiva, el pilot francès va concloure el seu segon èxit a la Copa del Món, sense oblidar que l'any passat encara estava anant en 26".
Els llocs de la Super Final a Val d'Isère van ser per Hermance (22), Mustieles (26), Ros (31) i Merger (55).

A la catgeoria de 26 polzades el Campió del Món Gilles Coustellier era el favorit de la prova en absència de Kenny Belaey. Ell no va començar la final molt bé, però aviat va arribar a els seus rivals per prendre un avantatge significativa per a la Super Final. Els altres tres aspirants a la Super Final tindrien una carrera molt disputada. Al final de les primeres 12 zones, el belga Iciar van den Bergh i els francesos Nicolas Vuillermot i Aurélien Fontenoy van mantenir un colze a colze en la Super Final. Guillaume Dunand, tercer en l'últim Campionat d'Europa, no va passar el tall per un sol punt.

Durant la Super Final la classificació no va canviar. Per tot això, els quatre esportistes ho van donar tot malgrat la pluja. La multitud es va mantenir fidel i es va quedar fins a la zona final amb l'exhibició de Coustellier (25), que va acabar victoriós davant l'aplaudiment merescut. Ell sabia que la victòria estava assegurada, però estava disposat a mostrar la bellesa de la disciplina, fins i tot en les condicions més difícils.
Darrere d'ell, Van den Bergh (43 pts) i Fontenoy (44) tots dos van pujar al podi de la Copa del Món per primera vegada, Nicolas Vuillermot va acabar a només dos punts de la posició de podi.

A la cursa femenina el duel entre el Campiona d'Europa i la líder de la Copa del Món va ser la gran animació en les zones. La eslovaca Tatiana Janickova (31) no va ser la millor després de la primera ronda, però va ser capaç de reaccionar i de pujar l'esglaó més alt del podi. Va vèncer a l'alemanya Andrea Wesp (32), que conserva la seva posició de líder a la Copa del Món, la compatriota de Janickova, Kristina Sykorova (42) finalitzava tercera. L'espanyola Lua Vizcaíno va acabar fora del podi. La categoria femenina inicia un nou cicle amb un podi de 17 anys d'edat com a mitjana!